Eigenlijk maak ik mijn tomaten sauzen altijd zelf. De kinderen zijn dol op alles wat maar met pasta te maken heeft, dus ook op de tomatensaus die ik erbij serveer. Omdat het best even wat tijd kost om een goede saus te maken, maak ik altijd een grote pan. Wat over is bewaar ik dan in potjes of in de diepvries.

Met deze overheerlijke saus weet ik in ieder geval zeker dat de kinderen voldoende goede voedingsstoffen binnenkrijgen. Dankzij de geroosterde paprika is de saus lekker zoet. En mede dankzij de rode linzen wordt de saus zacht en voedzaam.

Leuk weetje uit het boek Wereldeters: de inwoners van het Spaanse plaatsje Bunol bekogelen elkaar elk jaar met tomaten. Dit doen zij op de laatste woensdag van augustus. Het gevecht duurt niet langer dan een uur en vrachtwagens vol tomaten worden tot pulp gegooid. Deze traditie begon lang geleden met het bekogelen van een optocht, maar een optocht is er allang niet meer. Er komen elk jaar veel toeristen op af die dan maar beter een schoon setje kleren mee kunnen nemen!