Naast het boek en de website, is er nu ook een heuse Wereldeters kookworkshop. Dankzij Ariadne Braakenburg van Lekkerbekkies wordt er gekookt op de Buitenschoolse Opvang 2Samen in Den Haag. Net als Wereldeters staat Lekkerbekkies voor lekker, gezellig en gezond eten voor kinderen (en hun ouders). Een van de belangrijkste inzichten is dat je kinderen veel enthousiaster krijgt over gezond eten als je ze context geeft: Vertel ze iets over de ingrediënten, de herkomst van de gerechten en bovenal laat kinderen zelf hun eten koken!

LekkerBekkies heeft al eerder workshops gedaan op BSO’s, maar deze workshops staan helemaal in het teken van het boek en de methode van Wereldeters. Voor de kookworkshop zijn drie landen uit het boek gekozen: Italië, Marokko en India. Per keer wordt er één land gekozen waarover de kinderen kunnen lezen en waarna er gerechten uit dat land worden gekookt.

Woensdagmiddag 11 januari was de eerste kookworkshop. Superenthousiast waren de kinderen. Ze hebben eerste grappige en interessante weetjes gelezen over Italië. Daarna hebben ze zelf gnocchi gemaakt met gezonde groentesaus en, als toetje, pannacotta met frambozen (met plantaardige, minder vette room). Als beloning kregen alle 10 de kinderen na afloop een echt Wereldeters paspoortje waar ze de sticker voor Italië zelf in mochten plakken. Op woensdagmiddag 25 januari staat Marokko centraal en worden Marokkaanse gerechtjes gekookt!