Wereldeters is door een vakjury genomineerd voor Kookboek van het Jaar 2012, in de categorie Beste Initiatief. Dat maakt ons REUZE TROTS. Sinds een paar weken kan nu ook het publiek oordelen door te stemmen op het favoriete kookboek. En dat gebeurt massaal. Gisteren hoorden we van de organisatie dat Wereldeters zelfs ruim bovenaan staat qua aantal publieks stemmen. Mede dankzij de hartverwarmende steun van diverse vrienden en bekenden, mama blogs, tijdschriften, dietisten verenigingen, enz. We willen dolgraag in januari de Gouden Garde Publieksprijs winnen. Stem jij ook Wereldeters? Of deel een van de berichten op onze facebook pagina

Volgens de vakjury: “Wereldeters is een educatief boek; rijk vormgegeven ook, en spannend. Een zorgvuldig vormgegeven totaalconcept van een wereldreis. Het zet kinderen aan tot eten, door eten in een werelds perspectief te plaatsen. Andere culturen en andere eetgewoontes, ze komen aan bod in het sprankelende boek Wereldeters van Marjolein de Vlaam.”

(Wereldeters is mede mogelijk gemaakt door Kees Sterrenburg, Elise de Bres, Hanneke Huisman, Karlijne Brand, Marieke Bokelman en Jack Stroeken).