Ik geloof helemaal in de Wereldeters-aanpak als postieve bijdrage aan gezond eten bij kinderen. Niet zozeer vanwege de samenstelling van de recepten. Maar vooral vanwege het feit dat kinderen – met Wereldeters – onbewust leren over eetculturen. En zo aandacht krijgen voor tradities, etiquettes, zeg maar de sociale context van eten. En dat is belangrijk omdat gezinnen die samen eten ook gezonder eten, én gelukkiger zijn.

Wereldeters haalt iets terug wat we bijna vergeten waren. Dat ons eten voortkomt uit een eetcultuur waar allerlei gezonde tradities in verpakt zitten. ‘Eerst hartig en dan zoet’, ‘eerst de groenten kiezen bij de maaltijdsamenstelling ‘ (daarom staan groenten ook vooraan in de meeste supermarkten, houden zo!), ‘ altijd een klein beetje honger overhouden als je van tafel gaat ‘ etc. Helaas is het hoofdstuk Nederland nog niet in het boek aanwezig, maar misschien is dit een goede suggestie voor een volgend boek. Jack Stroeken, GroentenFruit Bureau