Recepten

Recept pasta peperonata

Een heerlijk zomers gerecht, met lekker veel groenten. Paprika’s heb je nu in alle kleuren en maten – ook van Hollandse bodem – dus maak er een kleurrijke peperonata van (tip: maak lekker veel en vries een extra portie in voor later). 250 gram cherry... Lees meer

Recept baba ganoush

Baba ganoush klinkt héél exotisch en dat is het ook. Deze aubergine-saus wordt veel gegeten in Arabische landen. Heerlijk als rauwkost dip, of met wat brood. Voor een echte baba ganoush zoals ze die in het Midden-Oosten eten wordt ‘tahin’ gebruikt. Deze sesampasta heb... Lees meer

Recept rabarber chutney

Rabarberrrr …. Tot voor kort gruwde ik van deze lange groen/rode stengels. Ik wist mij er geen raad mee en je vindt vooral recepten voor zoete toepassingen zoals rabarbermoes, -jam, taarten, enz. Maar sinds kort eet ik ook met smaak rabarber, en wel in een... Lees meer

Fu Yong Hai met Hollandse ingredienten

Groenten in een zoetzure saus is een echte klassieker als je graag Chinees eet. Als je eenmaal weet hoe eenvoudig je dit gerecht zelf kunt maken, wil je nooit meer anders. Alle ingrediënten zijn oer-Hollands en je maakt deze Fu Yong Hai in ongeveer een half uur klaar,... Lees meer

Bloemkool couscous met gegrilde groenten

Wat heerlijk dat er weer Hollandse bloemkool te krijgen is. Je kunt met een bloemkool echt alle kanten uit. Bijvoorbeeld een pizzabodem van bloemkool, bloemkool tortilla’s, of bloemkool couscous … Wist je dat je zelfs de bladeren kunt gebruiken om er soep... Lees meer

Recept: Spiraaltaart van wortel, pastinaak en aubergine

Wil je indruk maken op je vrienden en familie? Deze spiraaltaart ziet er niet alleen heel mooi uit, hij smaakt ook top ! En niet onbelangrijk, hij is ook echt gemakkelijk te maken. 750 gram oranje wortelen,2 pastinaak, 1 aubergine, 125 gram geitenkaas, 3 eieren, 250... Lees meer

Recept: gnocchi fatti a mano

Het woord gnocchi spreek je uit als “njokkie” en betekent letterlijk “klontje”. Gnocchi is vooral bekend als “gnocchi di patate” met als basis aardappel en meel. Ze worden net als pasta in gezout water gekookt en kunnen worden gegeten met de meeste... Lees meer

Recept: Marokkaanse groentestoof

Deze groentestoof smaakt heerlijk bij couscous. Heb je toevallig een tajine in huis, dan waan je je helemaal in Marokkaanse sferen. Dit gerecht is vegetarisch, maar je kunt ‘m uitstekend combineren met heek of lamsgehakt balletjes. Chahiya tayyiba! (smakelijk... Lees meer

Dit is géén pasta !

Wij eten in principe niet bewust koolhydraatarm, maar af en toe een dag met weinig koolhydraten zoals brood, pasta of rijst is heel gezond. Eten moet voedzaam zijn en vooral ook lekker. Wij zijn hier thuis erg enthousiast geraakt over deze tagliatelle van... Lees meer

Recept: groente spread

“Mam, als dit potje leeg is maak je dan direct weer een nieuwe?” Sinds kort hebben we een nieuwe hit op het gebied van broodbeleg: groente spread. Lekker fris, lekker anders. Ongelooflijk dat ik hier niet eerder op ben gekomen. Dit gerecht leent zich uitstekend om... Lees meer