Recept Japanse Tempura

Ingrediënten beslag

125 gram bloem / 25 gram maïzena / 1 ei / 150 ml ijskoud water / peper en zout

Ingrediënten vulling

250 gram grote garnalen / 250 gram zalm, blokjes / 150 gram champignons / 250 gram broccoli, roosjes / 2 zoete aardappelen, dunne plakjes (eigenlijk kun je bijna alle groenten hiervoor gebruiken).

Bereiding

Maak eerst de groenten en vis schoon en snij in stukken (Natuurlijk kun je ook andere groenten kiezen, varieer gerust). Haal alles door wat maïzena en klop af. Dan ‘plakt’ het beslag beter.

Meng in een kom het ei met het ijskoude water (water dat het liefst in de koelkast heeft gestaan met ijsklontjes erin). Klop er snel bloem, maïzena, peper en zout door. Roer met een vork kort alles door elkaar. Het is juist goed als er nog klontjes in het beslag zitten.

Haal de groenten en de vis snel in kleine porties door het beslag en frituur ze in ongeveer 4 minuten goudbruin. Zorg dat het laagje dun en knapperig is. Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveer bijvoorbeeld in een stoom mandje en leg er chopsticks naast.Japanners eten tempura met een bakje sojasaus en een klein beetje zout, waar je de tempura in doopt.