Woensdag 1 februari was de derde en  laatste kookworkshop bij BSO 2Samen in Den Haag. Na eerder een Italiaanse en een Marokkaanse maaltijd te hebben gekookt, was het nu de beurt aan India. Ariadne Braakenburg van Lekkerbekkies heeft met de kinderen een milde viscurry gemaakt. Wil je het ook proberen? Het is erg lekker en gemakkelijk te bereiden. En vertel dan tijdens de maaltijd leuke verhalen en weetjes over dit prachtige land van de Taj Mahal (is je al opgevallen dat dit paleis heel erg lijkt op het paleis van de sultan van Aladin). Nieuwsgierig geworden? Hier kun je bladeren door het hoofdstuk India.

Ingrediënten

  • 500 gram Talapia-filet in blokjes gesneden
  • 1 pak tuinerwten (450 gram diepvries)
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 bakje boemboe groene curry, 100 gram
  • (of twee eetlepels green curry paste en extra kokosmelk)
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 tablet kippenbouillon
  • 2 eetlepels olie
  • zout en peper

Bereiding

Verhit de olie en bak ui, geperste knoflook en paprika op middelhoog vuur (ongeveer 5 minuten). Voeg de boemboe curry, kokosmelk en het kippenbouillontablet toe en breng alles al roerend aan de kook. Tuinerwten erbij en warm het geheel nog 10 minuten goed door. Voeg de vis toe en laat 5 minuten zachtjes meekoken. Eventueel nog peper en zout toevoegen.

Lekker met verse mangoblokjes en basmatirijst.