Marokkaanse couscous met gegrilde groente

Ingrediënten:

2 tenen knoflook, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel gemalen komijnzaad, 1 theelepel gemalen Korianderzaad, 1 theelepel paprika poeder, 300 gram couscous, Bouillon (groente), 50 gram abrikozen gedroogd, 1 courgette, 1 aubergine, 1 rode paprika, 1 rode ui, 1 blik tomaten blokjes, Peterselie, Koriander, Munt.

Bereidingswijze groente:

  • Verwijder de zaadlijsten van de courgette en de rode paprika
  • Snijd de aubergine, courgette en rode paprika in gelijke blokjes
  • Snijd de rode ui in dunne ringen
  • Snipper de knoflook fijn
  • Verhit in een hapjes pan wat olijf olie en bak de aubergine rustig tot dit zacht en redelijk gaar is
  • Voeg de gesnipperde knoflook en ui toe, fruit dit tot het zacht wordt
  • Voeg dan de courgette en paprika toe en bak dit meet tot het zacht wordt
  • Bak nu ook de specerijen mee en voeg de tomaten blokjes toe draai hierna het vuur zachtjes en laat het geheel pruttelen

Bereidingswijze Couscous:

  • Doe de couscous in een tajine en voeg de hete bouillon toe ca. 300 ml en dek af met de deksel en aluminium folie

Serveren: Breng de groentes op smaak met peper en zout. Schep de groentes over de couscous en garneer met koriander en munt.