Wat is Wereldeters

De Wereldeters aanpak laat gezinnen gezellig tafelen en draagt bij aan een gezond en gevarieerd eetpatroon. Wereldeters gaat met kinderen op avontuur en laat ze kennismaken met verschillende landen uit de wereld. Dankzij leuke verhalen en weetjes. Maar vooral leren ze de eetcultuur kennen. De kern van Wereldeters is dat kinderen nieuwe smaken leren kennen: ruiken, proeven, zien, voelen en luisteren.

In januari 2013 is het boek Wereldeters uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar. Volgens de vakjury: “Wereldeters is een educatief boek; rijk vormgegeven ook, en spannend. Een zorgvuldig vormgegeven totaalconcept van een wereldreis. Het zet kinderen aan tot eten, door eten in een werelds perspectief te plaatsen. Andere culturen en andere eetgewoontes, ze komen aan bod in het sprankelende boek Wereldeters van Marjolein de Vlaam.”

In het boek Wereldeters lees je hoe kinderen werkelijk alles eten. Het is een boek vol leuke verhalen en weetjes van 10 aansprekende landen verspreid over de wereld. Aangevuld met veel vrolijke foto’s en illustraties. Zuid-Afrika, Marokko, India, Japan, Spanje, Mexico, Italië, Suriname, Hawaï en Indonesië. Door te vertellen over de landen, culturen en eetgewoonten heb je de aandacht van je kinderen en wordt de avondmaaltijd een groot succes.

Als extraatje zitten er twee paspoortjes en een vel met landenstickers achter in het boek. Als je kind goed heeft gegeten kan hij als beloning de sticker van het land in het paspoort plakken. Na 10 maaltijden zijn alle landen ‘bezocht’ veel gerechten geproefd en zitten de paspoorten vol mooie stickers.

Voor wie is Wereldeters? Wereldeters richt zich op gezinnen met kinderen van 4 – 14 jaar én hun ouders. Dus: kinderen in de basisschool leeftijd. Het is zo geschreven dat ouders het gemakkelijk aan tafel kunnen voorlezen. Maar kinderen kunnen er ook prima zelf in lezen.

Meer videoboodschappen vind je op de pagina Reacties en Aanbevelingen

Marjolein de Vlaam

Marjolein de Vlaam

Verhaal over wie Marjolein is….

Lorum ipsum doler et met Lorum ipsum doler et met Lorum ipsum doler et met Lorum ipsum doler et met Lorum ipsum doler et met Lorum ipsum doler et met Lorum ipsum doler et met Lorum ipsum doler et met Lorum ipsum doler et met Lorum ipsum doler et met Lorum ipsum doler et met Lorum ipsum doler et met Lorum ipsum doler et met Lorum ipsum doler et met Lorum ipsum doler et met