Wereldeters gaat over gezellig samen tafelen en gevarieerd en gezond eten met kinderen. Een goed voorbeeld hiervan zijn mijn buurmeisjes.

Indi (8 jaar) maar vooral Luca (11 jaar) zijn heel kieskeurig wat eten betreft. Hun moeder kookte daarom eigenlijk altijd maar weer van hetzelfde. Want tja, je hebt geen zin om elke dag de strijd aan te gaan en je wilt natuurlijk dat je kinderen de vitamines binnenkrijgen.

Een paar weken geleden zijn ze begonnen met het boek Wereldeters. Om de week mag één van de meisjes een land uit het boek kiezen en daar wordt dan een gerecht bij gekookt. Uiteraard enigszins rekening houdend met de smaak van de kinderen. Ze zijn nu vijf weken verder en de kinderen én moeder zijn zeer gemotiveerd. De variatie doet iedereen goed. Spaanse Paella, Surinaamse Moksi, Japanse Sushi, Mexicaanse Tortilla en Italiaanse gnocchi hebben ze al geprobeerd. Volgens hun moeder is er hier sprake van een doorbraak: er wordt echt goed geproefd en Luca en Indi zijn vastbesloten hun stickers te verdienen.