‘Hallo Wereld’ is het thema van de komende Kinderboekenweek. Het gaat over het ontmoeten van andere culturen door middel van het vertellen van verhalen. Over boeken waarin je kennis kunt maken met andere landen, andere culturen en mensen met andere gewoontes. Dat zal nog een spannende ontdekkingsreis worden. Bij zo’n thema  denkt iedereen natuurlijk direct aan vakantie, aan lekker eten en …. aan het boek Wereldeters !

In het boek Wereldeters proberen we kinderen te verleiden tot het eten van ‘vreemde’ wereldse gerechten. Door middel van het vertellen van verhalen en weetjes over het land van het gerecht op tafel. Wereldeters staat vol met leuke, gekke en interessante landen weetjes.

De Kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden bibliotheken, boekhandels en het onderwijs haken hier massaal op in. Er zijn dan allerlei activiteiten. Ook Wereldeters biedt diverse mogelijkheden: van blindproef sessies, het inzetten van echte paspoortjes en landenstickers, presentaties en lespakketten. Vraag tijdig naar de mogelijkheden en tarieven.

De 58e Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 3 t/m zaterdag 13 oktober 2012. Tosca Menten schrijft het Kinderboekenweekgeschenk.