300 gram rijst, 300 gram varkensvlees in klein reepjes, 150 gram hamblokjes, 1 prei, 150 gram witte kool, 125 gram taugé, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal oelek, 4 eetlepels ketjap manis, 1 theelepel gemalen komijn (djinten), 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar), 3 eieren, peper en zout, 4 eetlepels olie.

Kook de rijst gaar. Snij de kool in dunne reepjes en de prei in dunne ringetjes. Was ze goed. Ui klein snijden en teentjes knoflook uitpersen. Verhit in een wok of koekenpan de olie en fruit hierin ui en knoflook. Bak de varkensreepjes en hamblokjes mee. Voeg de kool en prei bij het vlees en bak alles in vijf minuten beetgaar. Rijst en taugé erdoor scheppen en komijn en koriander erover strooien. Bak alles op een hoog vuur terwijl je goed roert. Zorg dat de rijst niet aanbrandt. Breng de nasi op smaak met peper, zou, sambal en ketjap. Klop de eieren klos met peper en zout en bak er een omelet van. Snij deze in stukjes en schep het door of over de nasi.