Heb je weinig tijd, maak dan eens deze heerlijke, milde Thaise viscurry. Lekker voor jong en oud. Gebruik daarbij zoveel mogelijk biologische en Fairtrade ingrediënten (verkrijgbaar in de supermarkt, WAAR winkels en Wereldwinkels). En vertel tijdens de maaltijd je kinderen leuke weetjes over Thailand, zoals:

  • Thailand wordt ook wel “het land van de glimlach” genoemd.
  • In Thailand is het hoofd het belangrijkste lichaamsdeel en voeten het laagste. Met je voet naar een Boeddhabeeld wijzen is dan ook erg onbeleefd.
  • In Thailand zijn alle kappers op woensdag dicht. De Thai geloven dat het ongeluk brengt om op woensdag je haar te laten knippen.
  • Elke dag in Thailand heeft een eigen kleur. Geel op maandag, roze op dinsdag, groen op woensdag …
  • In Thailand eten ze meer dan 200 soorten insecten!

Dankzij verhalen aan tafel smaakt het eten nóg lekkerder! 

Recept Thaise milde viscurry

500 gram heek (of schelvis uit de Noordzee) / 500 gram pompoen (bio) / 1 gele en  1 rode paprika  (bio) / 1 teen knoflook / 2 uien / 1 groene curry kruidenpasta (Fairtrade) / 400 ml biologische kokosmelk in blik (Fairtrade) / 1 blik mango op siroop (Fairtrade) / 300 gram biologische zilvervlies rijst (Fairtrade) / 1 tablet kippenbouillon / 2 el olie / zout en peper.

Voorbereiding 15 minuten

  • Breng water aan de kook voor de pompoen.
  • Was de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd in stukken van circa 2 cm.
  • Was en halveer de pompoen. Verwijder de draden en de pitten met een lepel en snijd het vruchtvlees in blokje (Schillen is niet nodig).
  • Pel en snipper ui en knoflook.

Bereiding 20 minuten

  • Kook de pompoenstukken 10 minuten in een laagje heet water.
  • Verhit intussen olie in een ruime bakpan en fruit de ui en knoflook op een middelhoog vuur. Doe er de paprika stukken bij en roerbak op een hoog vuur gedurende circa 5 minuten.
  • Laat de pompoen uitlekken in een vergiet en doe bij de paprika. Voeg de groene curry, kokosmelk en het kippenbouillontablet toe en breng alles zachtjes aan de kook. Warm de curry nog 10 minuten goed door. Snijd de vis in stukken en laat deze de laatste 5 minuten zachtjes meekoken. Proef de curry en breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Laat de curry enigszins afkoelen voordat je deze serveert.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, snijd de mango in stukken en serveer er de viscurry naast.