Wat koken we in de Fairtrade week?

Ingrediënten:

1 pak Tibetaanse noedels (Fairtrade) – 1 broccoli, in roosjes – 2 prei, in reepjes gesneden – 3 stengels bleekselderij, in dunne reepjes – 250 g champignons, in vieren – 2 tenen knoflook, fijngehakt – 2 el vers korianderblad, grof gehakt – 3 el olijfolie (Fairtrade) – 1/2 tl sambal – 100 ml ketjap manis (Fairtrade) – 100 g Cashewnoten, grof gehakt (Fairtrade).

Bereiding:

  • Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Giet de noedels af, spoel ze na met koud water en laat ze uitlekken.
  • Kook de broccoliroosjes in 5 minuten beetgaar.
  • Leg de gewassen en gesneden prei en bleekselderij in een vergiet en giet de broccoliroosjes hier overheen af.
  • Maak een marinade van de olijfolie, sambal, de sojasaus en de knoflook.
  • Meng prei, bleekselderij, broccoliroosjes en champignons er goed doorheen.
  • Verhit een wok, voeg de gemarineerde groenten toe en roerbak enkele minuten. Voeg de gekookte noedels toe en roerbak ze kort mee.
  • Verdeel het gerecht over 4 borden/kommen en garneer met gehakte cashewnoten en verse koriander.

Bron: Fairtrade Original