We naderen het eind van de Fairtrade week en dus ook van de Fairtrade recepten op deze website. Vandaag het dessert: een over(h)eerlijke chocoladetaart. Ook al is de Fairtrade week voorbij, natuurlijk blijf ik zoveel mogelijk eerlijke producten gebruiken. Jij toch ook?

Ingrediënten: 4 blaadjes gelatine, 50 g gesmolten boter, 200 g Fairtrade biscuits, 2 eetlepels jam, 200 g Fairtrade pure chocolade met 70% cacao, 250 ml slagroom, 100 ml advocaat van (biologische) scharreleieren.

Bereiding: Week de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water. Smelt de boter in een glas in enkele seconden in de magnetron. Maal de koekjes in de keukenmachine fijn en meng de boter en jam erdoor. Verdeel het kruim over een ingevette springvorm (22 of 15 cm) en druk het goed aan. Verwarm de chocolade met een vijfde van de room in een kleine steelpan op heel zacht vuur en laat de chocolade al roerende smelten. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes al roerende op in de hete chocolade. Roer ook de advocaat erdoor. Klop in een kom de rest van de room stijf en spatel de chocolade erdoor. Strijk de mousse uit over de taartbodem uiten laat de taart in de koelkast in 2-3 uur opstijven.

Garneer met vers fruit of flinterdunne chocolaatjes.

Dit recept komt uit ‘het keukenboekje’ van Clara ten Houte de Lange & Nelleke van Lindonk