Net als iedereen hou ik van lekker eten, mooie producten en mooie kleren. En ik voel mij er prettig bij als ik met mijn dagelijkse boodschappen het verschil kan maken voor anderen. De keuze voor Fairtrade producten is helemaal niet moeilijk.

Er zijn ondertussen héél veel producten op de markt met het Fairtrade / Max Havelaar Keurmerk. Niet alleen in de Wereldwinkels, maar ook in de supermarkten. En achter dat keurmerk zitten verhalen van boeren die de producten verbouwen. Dankzij mijn keuze voor bijvoorbeeld Fairtrade koffie, rijst, kruiden of chocola, ontvangen deze boeren een eerlijke prijs en kunnen ze zelf weer investeren in een betere toekomst en een schoner milieu. Uit ervaring weet ik dat producten of maaltijden met een goed verhaal beter smaken (het boek Wereldeters staat vol verhalen en weetjes).

Deze week is het Fairtradeweek en zijn diverse Fairtrade artikelen in de aanbieding. Een record aantal van meer dan 4300 supermarkten doet mee. Wil jij weten welke Fairtrade producten er bij jouw supermarkt in het zonnetje staan? Check dan de folder. Zo … Dat eet toch een stuk lekkerder!