Afgelopen weekend vond de allereerste editie van culinair lifestyle event ‘de Tasty’ plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Een beurs voor voor foodies, kookgekken en fijnproevers. Maar zondag was ook mijn allereerste optreden met Susan Aretz (Smulpaapje) en Francesca van Berk (Francesca kookt!). Beiden foodbloggers met veel inspiratie voor ouders. In het kooktheater namen we de aanwezige kinderen mee op een smaakreis rond de wereld.

In één uur tijd reisden we van Suriname naar Italië en door naar Japan. Met foto’s, een quiz, leuke weetjes en verhalen en bijbehorende hapjes vlogen we de hele wereld rond. Wist je bijvoorbeeld dat je in Suriname een ‘Cola-meer’ hebt? En dat Italiaanse kinderen 3 maanden zomervakantie hebben? En dat kinderen in Japan een Bentobox meenemen naar school, vol met prachtige gerechten? De Surinaamse kip-pasteitjes, de Italiaanse Caprese spiesjes met verse pesto en de Japanse sushi gingen erin als zoete koek. Na afloop werden óók de restjes met smaak opgegeten en kregen de kinderen een paspoort en stickervel mee naar huis.

PS Hou in ieder geval Susan en Francesca in de gaten want volgend jaar komen beide dames met een kookboek voor gezinnen …