Al een tijdje vind je op internet heel veel originele recepten, gemaakt met een groente spiraalsnijder. Dit apparaat tovert je groente in korte tijd om tot spaghettislierten, chips of rasp. Ook wij zijn sinds kort helemaal in de ban van de spiraalmaker, in ons geval een exemplaar van Westmark (met dank aan Van Nieuwkoop).

Het werkt heel gemakkelijk en je kids willen je vast wel helpen: Kies een stevige groente zoals courgette, aardappel, wortel, pompoen, koolraap, enz en klem deze in de houder. Vervolgens draai je – net als bij een puntenslijper – een hendeltje in de rondte en voor je het weet heb je een hele berg groentespaghetti, -wokkels, of rasp.

Maak nu je pastasaus zoals je dat bent gewend. Je kunt ervoor kiezen om éçhte spaghetti te combineren met bijvoorbeeld courgette spaghetti (50/50) óf vervang de pasta eens helemaal door de groentespaghetti. Je kinderen merken waarschijnlijk nauwelijks verschil en ze krijgen ongemerkt heel veel extra groente binnen. Da’s mooi meegenomen toch !