Céleri rémoulade is een Franse klassieker en bestaat uit geraspte knolselderij met remouladesaus. Je kunt deze salade vaak kant-en-klaar kopen, maar zelfgemaakt is ie natuurlijk het allerlekkerst. Wij geven er onze eigen draai aan met de beschikbare – Nederlandse – ingrediënten.

Ingrediënten (4 personen)1 knolselderij, 200 gram wortelen, 2 appels, 20 gram verse peterselie, 150 gram druiven, 6 augurken, 200 gram hazelnoten, 200 gram pastrami, 1 el mosterd, 2 el mayonaise, 1 el yoghurt, 3 el olijfolie van goede kwaliteit, 1 el olie om in te bakken, 2 el azijn, zout en peper.

Voorbereiding: Schrap en was de wortelen en rasp deze op een grove stand. Schil en snijd de knol van de knolselderij in lucifer-dunne reepjes of rasp deze grof. Snijd de augurken in dunne plakjes. Was en hak de peterselie klein. Was en halveer de appels. Verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine stukjes. Was en halveer de druiven.

  1. Maak eerst de remouladesaus: meng mayonaise, yoghurt, fijngehakte peterselie, mosterd, lekkere olijfolie en peper. Voeg pas vlak voor het serveren zout toe.
  2. Plet de noten in grove stukken, bijvoorbeeld door er met de onderkant van een pan op te drukken. Rooster de noten in een warme bakpan zonder vetstof in enkele minuten goudbruin en pas daarbij op dat ze niet verbranden.
  3. Hussel de knolselderij, wortel, augurk en appel goed door elkaar. Meng er de remouladesaus door. Proef en breng op smaak met peper, zout en eventueel nog wat lekkere olijfolie (of notenolie).
  4. Verdeel de knolselderij remoulade  over de borden. Strooi er de geroosterde noten en druiven over en garneer met wat peterselie. Maak rolletjes van de pastrami en leg deze ernaast.

Bon appetit!