Ingrediënten (4 personen)
500 gram biologische kipdijfilet, Fairtrade zeezoutmix chilipeper, scheutje plantaardige olie, 100 gram sjalotjes gepeld en gehalveerd, 3 el tomatenpuree, 3 zakjes Fairtrade Rooibosthee spicy orange, 500 gram cherrytomaatjes, 2 sinaasappels in partjes, 1 blokje kippebouillon, 300 gram Fairtrade Basmati rijst.

Bereiding (10 minuten + 40 minuten oven)

Verwarm de oven voor tot 180ºC. Breng 400 ml water aan de kook en giet het samen met het bouillonblokje in een kan. Wrijf de kip flink in met de zeezoutmix. Verhit de olie in een braadpan en braad de kip rondom aan. Fruit de sjalotjes even mee. Roer de tomatenpuree door de bouillon en blus hiermee de kip af. Voeg de theezakjes toe en zet de pan 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Voeg daarna de cherrytomaatjes en de sinaasappelparten toe en zet de pan nog 20-30 minuten in de oven. Bereid intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwijder de theezakjes uit het kipgerecht.

Serveer met Fairtrade zilvervliesrijst.